A Szegedi Szakképzési Centrum már harmadik éve rendezi meg a Szakmák Éjszakáját. Nekem Mórahalom kisvárosában volt szerencsém fotózni. A városkában szeptembertől a Tóth János Szakiskola megkezdi működését, ahol vendéglátást és egészségügyi szakmákat tanulhatnak a diákok.

A vendég az első

A Colosseum Hotelben kezdtem, ahol az érdeklődők kicsit betekinthettek a vendéglátás világába. A tányérok cipelése nem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik, az elegánsan vonuló pincérek  könnyedsége sok-sok óra gyakorlás (meg talán tányértörés) eredménye. Utána jöhetett egy kávé, gyorsan lecsaptam, és kértem egy kapucsínót. A Colosseum kávéja nagyon finom, nem ismertem a márkát, egy kis, olasz családi cég terméke. A koktélkészítés rejtelmei is izgalmasak voltak. A 18 év alattiak alkoholmentes mojitót kaptak, mi felnőttek tequila sunrise-t.

Egészséges élet

A program a Móra-Vitálnál folytatódott. A 6 órási kezdés korai lehetett, mert a Pedagógiai Szakszolgálat kezdett volna, de akkor még nem volt senki. 7 órakor kezdtek el jönni a diákok. Egy sebészorvos mosogatószivacson demonstrálta, hogy mi történik egy kisebb műtéten. Bemosakodás, eszköz bemutató, végül műtét. Nem volt felhőtlen a mosolyom, a legtöbb holmival találkoztam már a közelebbről, mint akartam. Utána a gyógymasszőr és gyógytornász programon csak készítettem pár képet, és mentem a buszra.
A Yongnuo 568EX III vaku első komoly bevetése jól sikerült, kicsit aggódtam, hogy elszúrom a fotózást, nagyon kevés a vakus tapasztalatom. A hotelben a sötét színek domináltak, reméltem, hogy jól sikerül az expót belőni. A Móra-Vitál fehér beltere ebből a szempontból jobb volt, sok fehér felület, eleve világos, jól bevilágított terek.

Top