Szeptemberben a III. Sándorfalvi Country Terep Félmaratonra kerestek önkéntes fotósokat. Kis gondolkozás után jelentkeztem, sose voltam rendezvényen fotózni, de valahol el kell kezdeni. Az időjárás jelentés szerencsére nem jött be, felhős, rossz idő helyett a verseny reggelén kisütött a nap.

ELSŐ HELYSZÍN

A nevezések alatt kiderült, hogy hova kell menni. Nekem a rajttól kb. 2 km-re kellett elsétálni, és egy erdei kanyarban fotózni. Itt a mezőny még nagyjából egyben volt, frissen és gyorsan futottak, néhányan boldogan integettek, pózoltak. Miután elment az utolsó futó is, visszamentem a versenyközponthoz, hogy megkérdezzem, merre tovább.

MÁSODIK HELYSZÍN

A következő hely nem volt messze, ott a rövidebb távra nevezőket tudtam fényképezni egy kanyarban. Ahogy sétáltam, már jöttek is szembe a leggyorsabbak, végül elértem oda, ahova akartam, egyesével, kisebb csoportokban érkeztek a futók, így nem volt nehéz dolgom, sikerült 2-3 képet készíteni mindenkiről.

HARMADIK HELYSZÍN

A félmaraton futók a másik irányból érkeztek, de nem tetszett a túloldal háttere és a nap se jó irányból sütött, így elindultam másik helyet keresni. Az se volt tökéletes, de nem volt több időm, elkezdtek szállingózni a leggyorsabbak. Itt még szakadozottabb volt a mezőny. Egy közeli háznál sok kutya volt, az ugatásuk előre jelezte, ha érkezik valaki.

DÍJÁTADÓ

Sajnos, a díjátadó elejéről lemaradtam, messzebb keveredtem a céltól és később tudtam elkezdeni fotózni. Miután visszavittek Szegedre, rögtön elkezdtem a képekkel foglalkozni, kíváncsi voltam, hogy sikerültek.
Néhány kép a versenyről:

Top