Szeptemberben eldöntöttem, hogy idén elmegyek a Photoexpóra. A szombati napra vásároltam jegyet. Sajnos, a délelőtti előadásokról lemaradtam, késett a vonat, a közlekedés sem volt egyszerű a 3-as metró nélkül… Végül sikerült elvergődni a Millenárisig, ahol hirtelen azt se tudtam, merre nézzek. Kipróbálhattam a Sony Alpha 7-est, tetszett, de maradok egyelőre a tükrös gépeknél. A Canon nagy teléket pakolt ki, amivel a földszinten nézelődő embereket lehetett fotózni. Érdekes volt, de nem hiszem, hogy ilyen gyújtótávolságot valaha is használni fogok.

HÁTIZSÁK KÉRDÉS

Miután kibámészkodtam magam, eszembe jutott, hogy nekem leginkább fotós táskára van szükségem, így elindultam felmérni, a kínálatot. Volt egy érdekes darab, aminek a derékcsatján keresztül előre lehetett húzni a fényképezőgéptokot… Viszont a visszapakoláshoz le kell venni, ezzel sokkal előrébb nem vagyok. Végül a Vanguard hátizsákjai tetszettek meg, masszívak, van olyan változat, ami terepen is használható, van esővédő huzata és a hátrész kialakítása a túrazsákokat idézi.

STÚDIÓS KALAND

A B69 stúdióhoz feliratkoztam fotózásra. Három helyszínt raktak össze,amivel bele lehetett kóstolni ebbe a világba. A modellek nagyon profik voltak, tapasztalat híján furcsa volt, hogy belenéznek a kamerába, tudják, merre mozduljanak. Ez volt az első alkalom, hogy profi modellekkel és stúdióval találkoztam és nagyon tetszett.

ELŐADÁS

Mindenképpen meg akartam hallgatni Jancsó Gergely előadásait a marketingről és a fényfestésről. Szerencsére sikerült bejutni az előadóterembe, még le is tudtam ülni a lépcsőre. Jancsó sok hasznos dolgot mondott, főleg marketing témában.

KARIKATURISTA

A szoftver.hu standjánál lehetett megnézni a Wacom táblákat. Aztán észrevettem, hogy lehet karikatúrát rajzoltatni. Sose rajzoltak le, és jól sikerült a kép.
Megérte elmenni, jól éreztem magam. Amit nem értettem, hogy sokan miért bőröndnyi fotós cuccal érkeznek, vakukkal, teleobjektívekkel. Tömeg van, kicsi a hely, nekem nem lett volna kedvem sok holmit vonszolni, bőven elég volt nekem két fix objektív, de nagyrészt a 24 mm-est használtam.

Top