Február végén egy ismerős megkért, hogy fotózzak le eladásra szánt ruhákat, mert neki mobiltelefonnal nem megy. Mondtam, hogy lehet, a ruhákat valakinek fel kellene vennie. Így ismerkedtem meg Bernadettel (Evena Noxen), akinek hobbija a modellkedés. Trükkös volt a fotózás, kicsi hely, kevés fény, kimenni a havazás miatt nem lehetett, próbálgattam a vakut is. Tudtam, hogy az utómunka a Lightroommal és Photoshoppal nagyobb hangsúlyt kap, mint ideális lenne, viszont sokat tanultam a két programról.

A háttér nem lehet elég nagy…

Vettem fehér anyagot háttérnek, tárgyakhoz elég a 2 méter, elvittem, gondoltam biztos kell. Fel is erősítettük a polcra, viszont teljes alakos fotózáshoz ez a méret kicsi. Photoshopban sikerült ezt javítani. Az anyagon átlátszott a szekrény, szerencsére ezt is sikerült megoldani. Egyedül a gyűrődésekkel nem tudtam mit kezdeni, legközelebb kérek vasalót.

Fény

A szoba kicsi volt és nem volt elég fény. A vakus képekből lett a hirdetés anyaga, a lényeg jobban látszott, mint a természetes fénnyel készült képeken. Az erkélyre kimentünk portrézni, kicsit havazott, hideg volt, de sikerült néhány jó fotót összehozni. Ezekkel kevesebb utómunka volt, mint a bentiekkel. A bőrkabátot nem volt célszerű vakuzni, nem tetszett az eredmény.

Top