Grimpixtől kaptam a megtisztelő meghívást erre a játékra. A kérdés bonyolult, mert minimum kétféle szettel szoktam futkosni attól függően, hogy mit szeretnék csinálni. Viszont úgy gondolom, hogy lesz ez még több táska és összeállítás is később.
Túrára, biciklizni minimális cuccot viszek. A Canon1300D és a 24/2.8 STM objektív jön velem a Löwepro táskában. A zsebébe rakom a pótakkumlátort, kivéve, ha hideg van, mert akkor a kabátom belső zsebébe megy. Ha nem többnapos hegyi túrára megyünk, akkor még a 50/1.8 STM objektívet rakom el egy külön tokba.
Van egy Vanguard Skyborne hátizsákom. Nagy, minden belefér. Jelenleg az összes holmim beleférne, ha minden kéne… Ezt akkor viszem, ha valami komolyabbat szeretnék alkotni, és ehhez több cuccra van szükségem, mint a fényképezőgép és plusz egy objektív.

Ha teljes felszereléssel szeretnék menni, akkor a következő cuccok kerülnek a táskába:
  • Manfrotto Dual 290-es állvány kit gömbfejjel (ha pontos akarok lenni, akkor ez kívülre kerül)
  • Youngnou 568EX III vaku (még tanulom a használatát)
  • Lens pen készlet (jobb, ha van, mintha nem lenne, amikor kell). Mondjuk most fotózáshoz elfejtettem odarakni. 😀
  • CI külső egységbe elemek (néha szeret rosszkor lemerülni)
  • Pénztárca (kávéra jó, ha van az embernél pénz)
  • Telefon, tablet (ha eltévednék, tudok segítséget kérni, vagy térkép…)
  • Kaja, víz (Müzliszeletek, meg kívülre fel tudok erősíteni egy fél literes palackot). Ezeket sincsenek a képen, kaját vennem kell, abból ki is fogytam.
  • Objektívből belefér négy (plusz ami éppen a vázon van). Azért nem viszem mindet, attól függ, mit akarok.
  • Fényképezőgépváz (7D Mark II)
  • Opcionális: laptop (ha úgy gondolom, meg kell majd néznem a képeket rögtön)

Tudom, vannak hiányosságok, kellene még egy akksi a 7D-hez, plusz SD és CF kártyák. Utóbbiakat az eglobalról fogom rendelni, nagyságrendekkel olcsóbb, mint bármilyen más üzlet a környéken. A 7D Mark II-t is rendben meghozták, bár hosszú volt az a 15 nap. A vakuba se ártana még 1-2 szett elem, valószínűleg az IKEA-s Laddát fogom megvenni, a tesztek szerint olyan jól muzsikál, mint az Eneloop. Még ezeken kívül is kell egy rakás apróság. Szűrőim még nincsenek, vakukioldóra is szükségem van, szeretnék derítőlapot. Objektívek… Lehet, inkább műkincs tolvajnak kellett volna mennem?
Ez az én kis birodalmam, aki arra számított, hogy sminkkészletet is pakolok, most csalódnia kellett. Amúgy még Tigriske szokott jönni velem, hogy azért valami terhelőt is mondjak magamra nézve.

Top