Október végén volt két éve, hogy az 1300D-t megvettem, és elkezdtem használni a Helios M44-4-es objektívvel. Az első pár napban párszor szemen vágtam magam vele, nem voltam valami ügyes. Szerencsére Kávézombi megtanított az alapokra, így amikor tavasszal a Vedres művészeti – és médiafotós képzést hirdetett, mertem rá jelentkezni. Gondoltam, jobb valami alaptudással elkezdeni, mert akkor biztos, hogy nem maradok le. Nyáron tömtem magamba a fotós tudnivalókat, néztem youtube-ot, olvastam. Ezzel nem jártam rosszul, mert nem oviban vagyunk, a képzésen nem kérdezi meg senki minden alkalommal, hogy sikerült-e megtanulni az anyagot.

Tavaszi kiállítások

Áprilisban a makói Hagymaház pályázatot hirdetett Elmozdulások címmel. A fő téma a mozgás valamilyen formában való megjelenítése volt. Ez a pályázat, ösztönzött arra, hogy a mozgásról gondolkozzak.
Május végén az iskola rendezett kiállítást Értéktár címmel a fotós osztályok épületfotóiból. A fotózás azért is volt érdekes, mert jobban megismerhettük a szegedi épületeket. Bejutottunk olyan helyekre, ahova másképp nagyon macerás lenne engedélyt szerezni, vagy be se engednének.

DaDalia Galéria

A DaDalia Galéria Fotóköre rendszeresen hirdet pályázatokat. A természetfotós pályázat idei témája a kötetlen kategória mellett az urbanizáció volt. Úgy gondoltam, hogy pályázok, mert szeretem a városban előforduló madarakat fotózni. A Keretbe foglalva képet kiállításra kiválasztották, így volt motivációm a mártélyi megnyitóra is elmenni. Eifert János tartott tárlatvezetést. Ez később hozzájárult ahhoz, hogy a Dél-Alföldi Fotóművészeti Alkotótáborba jelentkezzek nyáron, mert kíváncsi voltam Eifert János workshopjára. A táborról és az utána következő kiállításról már írtam, nagyon nagy élmény volt.
A pályázgatásba annyira belejöttem, hogy a Szellemkép Szabadiskola tábor ösztöndíj pályázatára is jelentkeztem, amiről túl későn kaptam értesítést, addigra már elígérkeztem Derekegyházára. Jövőre viszont hozzájuk szeretnék menni.

Még több pályázat

A Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség pályázatairól először a DAFAT táborban hallottam eleget ahhoz, hogy nekiálljak pályázni. A nagyváradi Varadinum fotópályázaton meglett az első elfogadásom, elkezdtem gyűjteni a pontokat. Most a soproni eredményeket várom.
A csíkszeredai Prisma Fotóklub ifjúsági fotópályázatot hirdetett októberben. 30 év volt a korhatár, és szerencsére novemberi vagyok, így megfeleltem a feltételeknek. Hat képemből három került a falra. Ma épp az ideje, hogy lássam, mit sikerült elérni, mióta megvan az első igazi tükörreflexes fényképezőgépem. Köszönöm mindenkinek a támogatást, a családomnak különösen köszönöm a tortát, jobb is, hogy nem Canon volt, mert különben még most se ettünk volna belőle.

Top