Amikor az V. Mezei Futóversenyt meghirdették március 4-re, senki nem gondolta, hogy a futóknak a lágy, tavaszi szellő helyett havas pálya jut. A decemberi futóverseny a városban zajlott hóesésben. A városban nem állt meg a hó, viszont most, március elején havas terep várta a versenyzőket.

Mit vegyünk fel?

A futóverseny előtt már látszott, hogy hó lesz, így a téli túraruházatot nem raktam el túl mélyre. A hó miatt inkább a komolyabb bakancsot vettem fel, hogy kevésbé csúszkáljak. Ez jó ötletnek bizonyult, mert a töltés oldalán könnyebb volt közlekedni. A szánkózók rendesen letaposták a havat, ami délutánra kicsit jeges lett. Az enyhe szél miatt elég hamar sikerült áthűlni, ezért amikor épp nem volt mit fotózni, elmentünk melegedni.

Távok

Először a gyerekek futottak, utána indultak a felnőtt versenyek. Először a 3 és 6 km-es távokon indulók versenyeztek, miután az eredményeiket kihirdették, indultak a 12 és 18 km-en futók. A töltésen lefele futást volt, aki lendületből oldotta meg, mások sokkal óvatosabban vették az akadályt. Szerencsére nem történt komoly bukás. Délután megérkeztek a kutyások, így volt lehetőségünk kutyás-gazdás portrékat lőni. Én egy magaslatot választottam, ahonnan jól láttam a töltés tetejét és 250 mm-es gyújtótávval használtam a zoom objektívemet. Később felmentem a töltésre közeli képeket csinálni. Remélem, a következő futóverseny fotózáson már nem lesz hó. Legalább hóesés nem volt…
A fotók ProgRun Kft. engedélyével jelentek meg. 

Top