Fotózás a Vértónál: Evena Noxen

Még sosem fotóztam a Vértónál, igazság szerint nem is nagyon jártam ott, maximum elmentem mellette. Evena javasolta, hogy menjünk oda fotózni. Kicsivel előtte értünk oda Kávézombival, ezért felmentünk a tó feletti dombra, amit akkor hordtak oda, amikor épültek a környékbeli panelházak. Talán Facebook albumba teszek fel képeket arról a helyről, mert elég érdekes…

Evenát a napnyugta fényeivel szerettem volna fotózni, szerencsére jól számítottam és a panelok közé pont a tó körút felőli végére sütött be a nap. Sajnos, szabad stéget nem találtunk, de azért sikerült tavas háttérrel is képeket készíteni, a fák is szépek voltak. Használtam a Canon fix 50-esét, a Helios M44-4-et és a Jupiter 9-et, bár utóbbi két objektívről már nem tudom, hogy pontosan melyik képekhez tartoznak. A manuálisokkal kicsit nehezebben boldogulok a 7D-n, valószínűleg legközelebb inkább cipelem az állványt, arról könnyebben állítom be a fókuszt.

A fotózást a szúnyogok nehezítették, van olyan kép, amin a szúnyogot kellett Evena bőréről retusálni. Azt vettem észre, hogy fotózásnál nem kapkodom, ha lepnek a szúnyogok, vagy bármilyen apró rovar, bogár, ha befejeztem a fotózást, utána foglalkozom az ilyen problémákkal. Megleptem magam, mert egyébként nehezen állom meg, hogy ne kapjak rögtön a szúnyogok után.