Tavaly ősszel kezdtem el a szegedi bábszínházban fotózni. A Jurányi Mi és ők előadásán rájöttem, hogy érdekel a színház fotózás. Nagyon érdekes feladat, a fények adottak, általában sötét van, igazi próba a fotósnak, hogy mit tud megmutatni az előadásból.


 Amikor még kicsi voltam, akkor szüleim elvittek előadásokra, nagyon szerettem menni. A látott darabok közül a Süsü rémlik, valószínűleg azért, mert tévében is sokat néztem. Kolbe Gábornak és Presits Tamásnak köszönhetően bejutottam a Kövér Béla Bábszínházba. Két darabról készítettem képeket eddig, A mindentlátó királylányról és a Rigócsőr királyról. Nekem nagyon izgalmas élmény volt a próbafolyamatba bekukkantani, látni, hogy milyen összetett, kreatív munkát végeznek a színészek a színpadon, és a színfalak mögött dolgozók.


A bábszínház nemcsak a gyerekeknek szól, a szülők is remekül tudnak szórakozni. Nekem mindkét darab nagyon tetszett, a vicces jeleneteknél nehéz volt a fényképezésre koncentrálni. Néhány képet megmutatok itt, akinek pedig van kedve, menjen el az előadásokra. Ha nincs gyerek, aki elkísérje az embert, akkor se fognak furán nézni.


Top